Нові оновлення безпеки Android 2018

Прийдешнє оновлення ОС Android 9 заборонить шпигунським програмам стежити за користувачами за допомогою камери і мікрофона пристрою.

Велика кількість шкідливих і шпигунських програм зловживали відсутністю контролю над доступом до даних функцій протягом декількох років. Прийдешнє нововведення допоможе боротися з незаконним шпигунським ПО і збором особистої інформації без відома користувача.

Оновлення заплановано на 2018 рік. Очікується, що Google представить його на щорічній конференції Google I/O.

Судячи з опублікованої інформації, наступні версії операційної системи почнуть присвоювати ідентифікатор кожному з додатків на пристрої. Доступ до камери і мікрофону для програм, що працюють у фоновому режимі, буде заблокований. Для того, щоб скористатися ними, додаток буде змушений відобразитися поверх інших, а також показати користувачеві повідомлення про активний режим. Отже, шпигувати за користувачем без його відома стане неможливо.

Розробники і рядові користувачі зможуть взяти участь в бета-тестуванні Android 9 в травні 2018 року. Стабільна версія системи очікується в кінці серпня – початку вересня.

Leave a Comment